ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ Μητσοπούλου Ματίνα

 
Τηλέφωνο : 2108101549
 
Κινητό τηλέφωνο : 6937803680
 

Ωράριο λειτουργίας

 
 
 
 
 
 
 

Εργοθεραπεία "ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ" Ματίνα Μητσοπούλου στην Κηφισιά

 

Κινητικές Δεξιότητες

 
  1. Ανάπτυξη αδρής κινητικότητας – Αδρός συντονισμός : η ικανότητα συνεργασίας – συντονισμού πολλών μυïκών ομάδων προκειμένου να εκτελέσει κινήσεις όπως πχ, περπάτημα,τρέξιμο.
  2. Ανάπτυξη λεπτής κινητικότητας – Λεπτός συντονισμός : η ικανότητα συνεργασίας – συντονισμού μυïκών ομάδων στην περιοχή της άκρας χείρας με σκοπό την ολοκλήρωση δραστηριοτήτων απαιτώντας προσεκτικές κινήσεις όπως πχ, το κούμπωμα και το ξεκούμπωμα.
  3. Δεξιότητες άκρας χείρας : η ικανότητα συνεργασίας – συντονισμού μυïκών ομάδων στην περιοχή της άκρας χείρας με σκοπό την σωστή χρήση ψαλιδιού.
  4. Κινητικός σχεδιασμός : η ικανότητα οργάνωσης της κίνησης προκειμένου να υπερνικηθούν κάποια εμπόδια.
  5. Οπτικοκινητικός συντονισμός : η ικανότητα συνεργασίας ματιού- χεριού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δραστηριότητα.
  6. Χιασμός μέσης γραμμής : η ικανότητα ολοκλήρωσης δραστηριοτήτων με το δεξί χέρι στην αριστερή πλευρά του σώματος και αντιστρόφως.
  7. Αμφίπλευρη οργάνωση : η ικανότητα συνεργασίας των δύο χεριών.
  8. Κατασκευαστική πράξη : η ικανότητα αντιγραφής σχημάτων από πρότυπο. Εδώ γίνεται αξιολόγηση για το αν είναι κανό να ζωγραφίσει άνθρωπο, σπίτι ή δέντρο ανάλογα πάντα την ηλικία.
 
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
 
 
ΕΤΗ
 
 
 
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 
 
 
 
 
2ο Έτος
 
 
 
Ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά μόνο του, τρέχει, χρησιμοποιεί κουτάλι & πιρούνι, γυρίζει σελίδες, προσπαθεί να ντυθεί μόνο του, κλωτσά μπάλα.
 
 
 
 
 
3ο Έτος
 
 
 
Στέκεται στο ένα πόδι για λίγο, οδηγεί ποδήλατο με τρεις ρόδες, τρώει μόνο του, φοράει παπούτσια & κάλτσες, κουμπώνεται ή ξεκουμπώνεται.
 
 
 
 
 
4ο Έτος
 
 
 
Πηδάει με το ένα πόδι, ζωγραφίζει ανθρώπους, κόβει με ψαλίδι, πλένει και σκουπίζει το πρόσωπό του, ντύνεται μόνο του, δεν δένει κορδόνια.
 
 
 
 
 
5ο Έτος
 
 
 
Έχει καλή ισορροπία, οδηγεί αυτοκ/τάκι, γράφει γράμματα & αριθμούς.
 
 
 
 
Να θυμάστε ότι : Ο πίνακας που παρουσιάζεται είναι ο μέσος όρος και μερικά παιδιά μπορεί να αναπτύσσονται νωρίτερα ή αργότερα από το μέσο όρο.
 
Χτύπημα μπάλας (κλοτσιά) - Αρχικό στάδιο