ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ Μητσοπούλου Ματίνα

 
Τηλέφωνο : 2108101549
 
Κινητό τηλέφωνο : 6937803680
 

Ωράριο λειτουργίας

 
 
 
 
 
 
 

Ειδική Αγωγή "ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ" Ματίνα Μητσοπούλου στην Κηφισιά

 
Aνάμεσα στα προβλήματα που μας διακατέχουν, σημαντική θέση κατέχουν οι σχολικές δυσκολίες, τα προβλήματα δηλαδή μάθησης, επίδοσης και συμπεριφοράς τόσο στο σχολείο όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Η κατάσταση αυτή γίνεται όλο και πιο αισθητή από το γεγονός ότι, η επιτυχία στο σχολείο, τείνει να ταυτίζεται με την επιτυχία στη ζωή. Μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες σχολικών δυσκολιών είναι οι μαθησιακές δυσκολίες.

Η πιο μελετημένη μορφή μαθησιακών δυσκολιών,
στη σχολική ηλικία είναι η Δυσλεξία. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το παιδί αποδίδει στην ανάγνωση κάτω από το επίπεδο που αντιστοιχεί στο νοητικό του δυναμικό και στην επίδοσή του στα άλλα μαθήματα.

Η συχνότητα επί του μαθητικού πληθυσμού κυμαίνεται από 3-15%. Ψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε κοινωνικά αποστερημένες ομάδες, καθώς και μεγαλύτερη συχνότητα στις Δυτικές Κοινωνίες. Η αναλογία αγοριών-κοριτσιών κυμαίνεται από 3-4 : 1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δυσλεξία δεν είναι πάθηση, δεν είναι αρρώστεια. Είναι μία κατάσταση που επιδέχεται βελτίωση. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η δυσλεξία υποχώρησε χωρίς παρέμβαση Ειδικού με το πέρασμα του χρόνου.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι Διάσημοι άντρες της ιστορίας υπήρξαν Δυσλεκτικοί, όπως : ο Αϊνστάιν, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Μπετόβεν, κ.ά. Ας μην είμαστε λοιπόν απαισιόδοξοι και ας έχουμε ως βασική προϋπόθεση πάντα την έγκαιρη διάγνωσή της στα πρώτα κυρίως σχολικά χρόνια.

Παρακάτω βλέπετε :

α) Αγόρι 11,5 ετών ΣΤ ΄Δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες
β) Παιδί με δυσλεξία & σοβαρές διαταραχές στο χώρο

 
Αγόρι 11,5 ετών ΣΤ ΄Δημοτικού με μαθησιακές δυσκολίες
Παιδί με δυσλεξία & σοβαρές διαταραχές στο χώρο